Tamjan

Ulje tamjana se smatra svetim uljem na Bliskom Istoku, a takođe je jedno od ulja koje je poklonjeno Isusu po rođenju. Ali upotreba ovog ulja datira mnogo pre vremena Hrista, do Egipta i Sumera. Ulje tamjana je nađeno u grobnici kralja Tutankamona. On je sahranjen 1323 godine pre nove ere.

Danas, kroz hemiju znamo da tamjan sadrži seskviterpene koji stimuliše deo mozga koji kontroliše emocije.

Poslednjih nekoliko godina se puno priča o tamjanu i napravljena su mnoga istraživanja. Taman ima posebno širok spektar upotrebe i kažu da kada ne znate koje ulje je dobro za vas, ili ne možete da priuštite neko skuplje – uzmite tamjan – ne možete da pogrešite.

Tamjan tamjan je odličan za isceljivanje rana i sprečavanju zapaljenskih proces. S velikom lakoćom otklanja stare ožiljke, bradavice i mladeže. Dobar je i za ciste i održavanje zdravlja dojki. Razbija šlajm i sluz nakupljenu u respiratornim organima.

Jača imunitet, poboljšava zdravlje usne duplje. Fantastičan je za kožu strije, bore. Daje koži prelep sjaj.

Dobar je protiv depresije.Popravlja raspoloženje. Pospešuje san.

Aroma tamjana je uzdižuća i balansirajuća. Ima toplu, slatku, balzamičnu aromu.

Na spiritualnom planu se koristi za buđenje spiritualne svesnosti i pomaže nam da otpustimo delove svog ega koji nas sprečavaju da se povežemo sa svojom suštinom. Takođe nam pomaže da savčadamo osećaj bezvrednosti i nesigurnosti.

Kao i mnogo druga ulja dobijena iz drveta ( Bor, Palo Santo, Crveni Kedar..) ono će nam dati stabilnost, uzemljenje i osećaj sigurnosti na fizičkom i emotivnom planu.

-          Za brzo zaceljivanje rana nakapajte tirektno 1-2 kapljice ulja lavande za dezinfekciju, a odmah nakon tog par kapi ulja tamjana.

-          Za reumatski artritis 2-3 kapljice pomešajte sa kašičicom organskog hladno cedjenog ulja po izbori i izmasirajte željeno mesto.

-          1-2 kapi nanosite 3 puta dnevno na ožiljak, bradavicu, mladež za otklanjanje.

-          Za razbijanja sluzi u plućima 6 kapi stavite u činiju vrele vode i prekrijte glavu peškirom kako para ne bi pobegla i inhalirajte se 5 minuta.

-          Kada ste pod stresom 1-2 kapi utrljavajte u slepoočnice, ili pomešajte sa nosećim uljem i utrljajte u zadnji deo vrata

-          Svakodnevno utrljavajte 1-2 kapi u tabane za dizanje imuniteta

-          Za bolje raspoloženje utrljavajte 1-2 kapi na koren vrata nekoliko puta dnevno

-          Za bolji san raspršujte tamjan u spavaćoj sobi. Spavaćete kao beba.

-          Za probleme sa varenjem kao što su gasovi, iritacija, dijareja 1 kap stavite u kašičicu meda.

-          Za kvalitetniju kožu bez bora dodajte ulje tamjana kremi koju već koristite ili stavite 1-2 kapi direktno na bore.

-          Tamjan može da pomogne i za suočavanje sa negativnim emocijama.Pročitajte više o tome ovde.

 

 

*Ne preporučujemo oralno uzimanje ni jednog ulja osim onih od kompanije Young Living zbog njihovog terapeutskog svojstva i načina uzgajanja biljaka

Za više informacija i naručivanje kontaktirajte nas na 063/8085840 ili info@yogacentargopi.com

 

 

 

GOPI YOGA CENTAR Kralja Milutina 34, sprat 2, stan 6, 11000 Beograd 064 291 38 68

Powered by NormaReclamare