Reiki tretman

Izaberite dobrog terapeuta

Kako biste imali najbolje moguće iskustvo, posvetite neko vreme nalaženju i izboru Reiki praktičara, bilo da je on profesionalni terapeut ili prijatelj, sa kojim možete da se osećate prijatno. Nađite osobu sa kojom rezonujete, nekoga sa kime uživate da provodite vreme. Svaki Reiki učitelj ima jedinstvenu energiju. Ni jedan nije bolji ili lošiji, samo drugačiji. Potražite onoga koji vama odgovara. Ako primate Reiki od prijatelja, (čak ako on nema toliko iskustva kao i profesionalni terapeut) ako imate blizak i otvoren odnos, taj tretman može da bude veoma duboko iskustvo za oboje i da pospeši vaš odnos.

Okruženje

Profesionalni  Reiki praktičari imaju poseban prostor za tretmane, ili ukoliko dolaze u vaš dom znaju kako da naprave umirujuće i opuštajuće okruženje. Neki od njih će vam pustiti laganu muziku, ali ako vam više prija tišina recite to svom terapeutu. Prostor će verovatno biti osvežen mirisom štapića ili nekog eteričnog ulja.

Pred tretman

Reiki praktičar će vam objasniti proces i pitati vas za razlog vašeg dolaska, odnostno da li imate konkretan problem. Obavestite terapeuta da li iz bilo kog razloga ne možete da ležite ravno na leđima ili stomaku, ili ukoliko postoje neki delovi tela koji su posebno osetljivi na dodir.

Tretman

Kao primalac tretmana ostajete potpuno obučeni i ležite udobno na podu ili stolču za masažu ili sedite na stolici.

Reiki se uglavnom daje kroz sasvim lagani dodir pri čemu se ruke samo postavljaju na određene pozicije na telu primaoca. Ukoliko postoji neka rana ili opekotina, praktičar može postaviti ruke i neposredno iznad tela.

Tokom tretmana možete pričati sa terapeutom ili ako osećate da bi vam više pričala tišina slobodno mu stavite to do znanja.

Neki terapeuti će koristiti i kristale, što znači da će ova kamenčiće tokom tretmana položiti na vaše telo ili oko njega.

Sve što vi treba da radite jeste da se prepustite.

„Osećam se opuštenije nego posle masaže.“ „Mislim da sam zaspao.“ „Više me ne boli glava.“ „Ne mogu da verujem koliko su ti tople ruke.“ „Osećam se osveženo i kao da jasnije razmišljam.“ Ovo su neke od rečenica koje ljudi obično izgovaraju posle Reiki tretmana.

Doživljaj reiki tretmana je subjektivan, ponekad veoma suptilan i promenljiv. Ponekad ćete doživeti terapeutove ruke kao veoma tople, a ponekad kao osvežavajuće hladne.

U početku je čak i moguće da ne osetite ništa tokom tretmana, mada ćete se verovatno nakon tretmana osećati bolje.

I ono što je zajedničko svakom od tretmana jeste da ćete se posle osećati kao da se otpustili deo stresa i ušli u stanje duboke opuštenosti. Kao da ste dobili veliki i topao zagrljaj od Univerzuma koji vas je uverio da je sve baš onako kako treba da bude i za vaše najviše dobro. Bićete malo više u miru sa sobom i svetom oko vas.

Kako budete imali veće iskustvo sa Reikijem, tako će i vaš doživljaj tretmana biti dublji.

Terapeut će vam predložiti broj tretmana shodno vašem zdravstvenom stanju, ali nije loše da uradite makar 3-4 tretmana pre nego što odlučite da li je Reiki za vas, kako biste doneli pravu odluku. Reiki je veoma suptilan, i možda će vam biti potrebno neko vreme da uočite njegove dobrobiti.

Ova tehika isceljenja može da potpomogne vaše zdravlje na fizičkom ali i na duhovnom, mentalnom i emotivnom planu.

Lidija Miljković

Joga instruktor/Reiki učitelj

Gopi Yoga Centar

www.yogacentargopi.com

064/291 38 68

Kralja Milutina 34, sprat 2, stan 6

 

GOPI YOGA CENTAR Kralja Milutina 34, sprat 2, stan 6, 11000 Beograd 064 291 38 68

Powered by NormaReclamare