Pomorandža

Eterično ulje pomoranže uzdiže srce. Ima umirujuće, a centrirajuće dejtsvo.
Upotreba pomorandže je počela pre mnogo vekova od strane Kineza i tad je postala i ostala vitalni deo kineske kulture. Tradicionalno se koristi za zdrav digerstivni trakt i dobru sreću.

Ulje pomoranže sadrži čak do 95% d-limonena, jedina veća količina je zabeležena kod ulja grejpfruta. D-limonen je prirodno jedinjenje koje se nalazi u korama citrusa. Ima izuzetno moćno protivupalno dejstvo i snažan je antioksidans. D-limonen ima moć da pomogne kod niza zdravstvenih tegoba i tako poboljšava varenje, reguliše holesterol, čisti bešiku od kamenja. Osim toga detoksifikuje jetru. Takođe ima umirujuće dejstvo tako da pomaže dubok i kvalitetan san i umiruje anskioznost. Izuzetno dobre rezultate pokazuje kod prevencije kancerogenih oboljenja.


Na spiritualnom i emotivnom planu, eterično ulje pomoranže pomaže pri smanjenju samokritičnosti i samoosuđivanja, opsesivnog ponašanja i strahova kako bi se emotivno telo oporavilo i izbalansiralo. Kada otpustimo ove snažne negativne emocije možemo ponovo da “vidimo jasno” i napravimo pravilne životne izbore.
Ovo eterično ulje će dati podršku uzdižući i ohrabrujući pozitivan stav u isto vreme smirujući duh. Ovo ulje će pomoći onima koji imaju tendenciju da suviše rade, teže savršenstvu, ali se lako nerviraju i frustriraju greškama.

GOPI YOGA CENTAR Kralja Milutina 34, sprat 2, stan 6, 11000 Beograd 064 291 38 68

Powered by NormaReclamare