Joga i deca - ko tu koga uči?

Deca se sa jogom snalaze kao ribe u vodi i vežbanje joge sa decom je jedno od najdivnijih iskustava. Deca su spontana, otvorena i puna mašte. Jogičke prakse održavaju te nevine kvalitete živima u deci. Joga decu snabdeva alatkama koje im pomažu da se razviju u fokusirane, dobro balansirane, pozitivne i kreativne odrasle.

Ako ste se i sami susreli sa jogom, neće biti ni traga sumnje u vašem srcu po pitanju njene moći u radu sa decom. Joga prepoznaje povezanost između tela, uma, emocija i duha kao i potrebu za zdravljem i balansom u ovim slojevima našeg bića.

Kroz asane deca uče o svojim telima, kako da održavaju telo zdravim, fleksibilnim i mladim. Uče koordinaciju što vodi do gracioznosti koja se prenosi do drugih slojeva njihovih života i ličnosti.

Kroz pranajame deca uče da dođu u izbalansirano emotivno stanje. Uče da izađu na kraj sa stresom, da postanu svesni uznemirenosti i kako da izađu na kraj sa njom, kako da kreativno kanališu svoju energiju. Sve ovo pomaže da se poveć njihovo samopouzdanje i unutrašnja stabilnost.

Prakse relaksacije i koncentracije ih opuštaju i nežno disciplinuju što dovodi do jasnoće mišljenja, bolje koncentracije, pažnje i memorije.

Časovi joge za decu i (roditelje) se održavaju u Gopi Yoga Centru svake srede od 18:40 tokom trajanja školske godine. Roditelji su dobrodošli, ali ne i obavezni da se pridruže vežbanju.

Za više informacije kontaktirajte nas na:

Tel: 063  80 85 840

Mail: info@yogacentargopi.com

 

                                                                     

 

GOPI YOGA CENTAR Kralja Milutina 34, sprat 2, stan 6, 11000 Beograd 064 291 38 68

Powered by NormaReclamare